Vybavení a ingredience na domáci výrobu sýru
Zdroj mléka, nejlépe čerstvého
Pokud máte ve svém okolí kravín nebo farmu, máte vyhráno. Vhodné je čerstvé kravské, kozí nebo ovčí mlého
Velký hrnec na ohřev mléka
Ideální je velký nerezový nebo smaltovaný hrnec o objemu 10 litrů a více. Záleží s jakým množstvím mléka chcete pracovat.
- teploměr do mléka
- metlu nebo vařečku na míchání mléka
- nůž na krájení sýřeniny
- formičky na tvarování sýrů
- plátýnko na odkapávání syrovátky (např. starou dobrou dětskou plenu)
- mléčné kultury na výrobu sýrů (můžeme si je vyrobit nebo koupit)
- syřidlo
- pro výrobu tvrdých sýrů potřebujeme lis
stránku brzy doplníme
Diskuze k článku
Nenalezen žádný záznam