Garland RGG 41

Reklama

Uzené v kapustě

Suroviny

uzená pečínka, kapusta, mleté maso, máslo, rohlík, cibule, brambory, hladká mouka, čirý vývar, vejce, pikantní hořčice, mléko, mletá sladká paprika, muškátový oříšek, pepř, sůl

Postup

Hlávku kapusty řádně očistíme, opereme a odstraníme vrchní velké listy, které 2-3 minuty blanšírujeme v osolené vodě. Listy potom necháme důkladně okapat. Zbylou kapustu rozčtvrtíme, odstraníme košťál a nakrájíme na tenké proužky. V hrnci rozehřejeme máslo a pokrájenou kapustu chvíli pod pokličkou podusíme. Ochutíme pepřem, solí a strouhaným muškátovým oříškem. Podlijeme teplou vodou a ještě asi 10 minut dusíme na mírném ohni. Do mletého masa přidáme drobně pokrájenou cibuli, namočený a vymačkaný rohlík, vejce, sůl, pepř, mletou papriku a pikantní hořčici. Vše důkladně promícháme a na konec přidáme podušenou kapustu. Část velkých oblanšírovaných kapustových listů pokryjeme rovnoměrně vrstvou mletého masa s podušenou kapustou, na ně položíme uzené maso, opatrně stlačíme a překryjeme zbývajícími listy. Pevně omotáme nití a dáme do vymaštěného pekáčku. Podlijeme trochou vody a pečme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. V polovině pečení překryjeme maso v troubě alobalem. Menší brambory omyjeme a uvaříme je ve slané vodě. Připravíme si bešamelovou omáčku. V hrnci rozehřejeme máslo, ve kterém zpěníme hladkou mouku, za stálého míchání rozředíme vývarem a mlékem. Necháme 5 minut provařit na mírném ohni. Ochutíme pepřem, solí a strouhaným muškátovým oříškem. Brambory oloupeme a vložíme je do bešamelové omáčky. Z pekáče vyjmeme pečeni, šťávu rozředíme trochou vody a přesedíme do hrnku, povaříme ji a dochutíme pepřem a solí. Upečené maso nakrájíme na silnější plátky a upravíme na mísu. Šťávu a brambory v bešamelové omáčce podáváme zvlášť.

Autor

Jindřiška

Zpět na předchozí­ stránku

Náš tip

PLASTOVÉ VYVÝŠENÉ ZÁHONY Z „TRAPLASTU“

Hlavní výhodou vyvýšených záhonů je právě jejich výška. Při sázení, okopávání, trhání plevele nebo sklizni se nemusíte ohýbat, dřepět nebo dokonce klečet, protože rostliny máte přímo pod rukama. Vyvýšený záhon v několika provedeních.

 

Výrobník rostlinného mléka JATA

Jata MILKER set 2v1 - výrobník rostlinného mléka + tyčový mixér 400W. Za pouhé 2 minuty můžete mít rostlinné mléko připravené ke konzumaci. MILKER vám umožňuje vyrábět všechna rostlinná mléka s jakýmkoliv typem semen, ořechů nebo obilovin.

 

Hydromasážní a vířivé vany se světlem

Akce! Vybrané modely masážních a vířivých van za super ceny. Rádi relaxujete ve vaně po dlouhém a náročném dni? Právě pro Vás vyrábíme kvalitní vany vybavené jak hydromasáží, tak i jemnou AIR masáží. Česká výroba, prodloužená záruka, odborná montáž. Vše zajistíme.

 

Zahradní teakový nábytek Garden IV.

Zahradní sestava nábytku z teaku pro 4 osoby. Pokud chcete luxusní zahradní nábytek, pak je teak to správné řešení. Vysoká odolnost proti povětrnostním vlivům, vysoká tvrdost dřeva a nádherná kresba.

 

Robotická sekačka od Garlandu

Robotická aku sekačka Riwall RRM 500 APP seká na jedno nabití až 130 min., poradí si i se stoupáním do 15° a snadno se ovládá aplikací, kde můžete nastavit až 4 zóny sekání.

 

MARKÝZY WEINOR

Nekompromisně čistý design a kvalita markýz od top německého výrobce Weinor.

 

Reklama

Reklama

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

TureckoDovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.