Hubneme s tukožroutskou polévkou
21.09.2005
Tukožroutská polévka – dieta která se stala hitem. Jedni ji vychvalují, druzí zatracují. Jsou lidé, kteří díky této dietě zhubli a jiní zase naopak přibrali a o tukožroutské polévce už nechtějí nikdy slyšet.
Tukožroutská dieta je známá už od počátku 80-tých let a stále se těší značné oblibě. Užívá se v sedmidenních cyklech a po prvním týdnu byste měli vážit minimálně o 5-7 kg méně. Je však potřeba dodržovat přísná pravidla, kterými se tato „procedura“ řídí.
Nejprve si uvařte tukožroutskou polévku, na jejíž výrobu budete potřebovate 4-5 rajčat, 6 větších cibulí, 2 zelené papriky, svazek celerové natě, hlávka bílého zelí, zeleninový bujón v kostce, sůl, pepř, kari a petrželku.
Očištěnou zeleninu nakrájejte na kostičky, vložte do hrnce s vodou, přiveďte do varu, přidejte bujón a vařte do změknutí zeleniny. Ochuťte solí, pepřem a kari.
Dieta začíná:
1. den
Jezte neomezené množství polévky a ovoce, mimo banánů.
2. den
Jezte neomezené množství polévky a čerstvou zeleninu (mimo fazolí, hrachu a kukuřice).
3. den
Jezte neomezené množství polévky, zeleninu a ovoce.
4. den
Stále jezte neomezené množství polévky. Tento den navíc musíte sníst 3 banány a vypít půl litru nízkotučného mléka.
5. den
Mimo polévky můžete sníst 30dkg vařeného hovězího masa a 5 rajčat.
6. den
Jíme zeleninu, hovězí maso upravené bez tuku (nejlépe na grilu) a alespoň 2 porce tukožroutké polévky.
7. den
Minimálně jednu porci tukožroutské polévky, rýži a zeleninu.
Nezapomínejte na pitný režim! Ovšem pozor pijte pouze neslazenou a nesycenou vodu (denně minimálně 6-8 sklenic), neslazený čaj a kávu.
Co nesmíte:
Celý týden nesmíte jíst žádné pečivo a smažená jídla, nesmíte pít sycené nápoje a alkohol. Mezi jednotlivými cykly si raději dopřejte alespoň dva dny normální stravy.
Článek byl zobrazen 15861 krát.
Diskuze k článku
Nenalezen žádný záznam
Kontextová reklama
Kvalitní nábytek české výroby
Moderní český nábytek za rozumnou cenu - kuchyně, obývací pokoje, ložnice, dětské pokoje, předsíně, kanceláře. Vybavte si celý dům v jednom stylu. Nábytek MONARC - nábytek s tradicí od roku 1991.Tepelná čerpadla Mach – Chameleon
Vysoce výkonná česká tepelná čerpadla Mach Chameleon. Servis a vzdálená správa přímo od výrobce s dlouholetou tradicí. Vývoj, výroba, instalace a servis tepelných čerpadel.Umělé zelené stěny do soukromých i komerčních interiérů
Umělé zelené stěny FLORUM jsou trvanlivé, nenáročné na údržbu a poskytují vysokou míru zakrytí. Nepotřebují závlahu a jsou vhodné i do tmavých míst.SYSTRA - žaluzie, rolety, markýzy
Český výrobce stínící techniky - dodáváme venkovní žaluzie, screenové rolety, venkovní rolety, interiérové stínění, markýzy a slunolamy. Atypy jsou naše specialita.Terasy na klíč - rok 2024 na nové terase
Terasy a ploty, WPC i dřevěné materiály, různé dekory, realizace na klíč profesionálně a kvalitně. Terasová prkna skladem, vyberte si terasu na našem e-shopu nebo nás navštivte v terasovém centru a objednejte si termín realizace včas. Poradíme vám s projektem dle vašich představ.Moderní rodinné domy ze zateplených tvárnic Durisol
Zateplené tvárnice DURISOL mají řadu předností. Domy stavěné z tohoto systému jsou navíc moderní, promyšlené do posledního detailu a krásné. Prohlédněte si náš katalog RD!
Další články na téma Recepty
Žaludová mouka – z válečné náhražky je dnes zdravá výživa
V těžkých dobách, kdy nebyl dostatek jídla, si lidé museli hledat způsob, jak si i v takto tvrdých podmínkách udržet zdraví a sílu. Klasickou mouku proto začali nahrazovat žaludovou moukou, která má vysokou výživovou hodnotu a obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek. Dnes již díkybohu hlady netrpíme, ale žaludová mouka se do našich kuchyní vrací. Proč?
Pečeme domácí vánočku
Vánočka je jedním ze symbolů Vánoc a tak by rozhodně neměla chybět na svátečním stole. Že jste ještě nikdy neměli odvahu se do jejího pečení pustit a raději jste ji kupovali v obchodě? Letos na ty kupované zapomeňte a upečte si vlastní! Uvidíte, že to není až taková věda, chce to jen vědět, jak na to a dát na osvědčené triky.
Jak správně servírovat víno?
Víno - o tomto tradičním a stovky let starém nápoji byly napsány už tisíce publikací. Přesto mnoho lidí neví, jak tento mok správně servírovat, abychom si ho co nejlépe vychutnali.
Thajská kuchyně
Thajsko má jednu nesmírnou výhodu, která se projevuje i v rozmanitosti kuchyně, a tou je podnebí. V Thajsku nalezneme hojně rostoucí tropické druhy ovoce a zeleniny, stejně jako moře bohaté na ryby a mořské plody.
Jak se vyrábějí nejoblíbenější kysané mléčné výrobky?
Všude slyšíme, jak jsou kysané výrobky zdravé, jak upravují zažívání a přispívají ke zdravému trávení. Víte však, z čeho se vyrábí? Jaké množství bychom měli konzumovat? Jaké existují druhy kysaných mléčných výrobků, a vyznáte se v nich? Pokud také tápete v tom, jaký je rozdíl mezi kefírem, podmáslím, kyškou či jogurtovým mlékem, čtěte následující řádky.
Kouzlo francouzské kuchyně
Francouzská kuchyně je respektovaným pojmem po celém světě. Své místo má mezi světovými kuchyněmi na předních místech, hned vedle italské, čínské nebo balkánských kuchyní.
Kysané zelí – chutná vitamínová bomba pro posílení imunity
Pokud hledáte potravinu, která vám během sychravých podzimních dní dokáže posílit imunitní systém, vsaďte na kysané zelí. Je plné vitamínů, minerálů a dalších látek majících pozitivní vliv na lidský organismus. Kysané zelí nejenže je zdravé, ale také skvěle chutná, je levné a dá se sehnat kdykoliv během roku. Na náš jídelníček bychom jej rozhodně měli zařazovat častěji.
Pekingská kachna - recept a historie tradiční čínské delikatesy
Pekingská kachna je snad nejznámější jídlo čínské kuchyně připravované po celém světě. Přestože se obecně za pojem "čína" schová kde co, pekingská kachna je opravdová lahůdka s originálním receptem, přípravou i servírováním. Kdo si chce vychutnat tradiční pekingskou kachnu a zažít jedinečný kulinářský zážitek, musí vyrazit do Pekingu.