Tlaková parní trouba je kuchyňský profesionál

3.3.2010

Většina výrobců domácích spotřebičů své výrobky neustále rozšiřuje o nové a nadstandardní funkce. Dnes si kromě běžných domácích pomocníků můžeme pořídit takové, které nám práci v kuchyni nejen výrazně usnadní, ale dokážou připravit pokrm na opravdu profesionální úrovni.

Tlaková parní trouba je kuchyňský profesionál

Možná jsme před časem takové luxusní přístroje považovali za zbytečné, ale dnes už je přijímáme jako samozřejmost. Určitě k nim patří tlaková parní trouba Miele, s níže je vaření nejen komfortní a rychlé, ale i zdravé.

Tlaková parní trouba Miele DG 4164 je trouba pro kuchaře, kteří vyžadují špičkové možnosti profesionální přípravy pokrmů. Speciální zvláštností tohoto přístroje je úprava jídel pod tlakem, což dobu přípravy zkracuje asi o polovinu. Požadované teploty lze nastavovat v krocích po jednom stupni od 40 až do 120 stupňů Celsia. Vedle tlakové parní úpravy je možná i úprava bez tlaku. Jako všechny parní trouby této značky i tento typ pracuje s externím vyvíječem páry.

 

Trouba je vybavena nerezovou čelní stěnou s povrchovou úpravou CleanSteel, která je odolná vůči otiskům prstů a čištění nerezových ploch funguje bez speciálních čisticích prostředků. Přístroj je k dostání i se stahovacími dvířky. Vestavný spotřebič má sice vyšší nároky na instalaci než jiné parní trouby Miele, zato umožňuje komfort pevného přívodu a odtoku vody. Plnění nádrže na vodu není u této parní trouby nutné a vznikající kondenzovaná voda je na konci procesu úpravy odčerpána automaticky.

Recept na úspěšné vaření kombinované parní trouby spočívá v její všestrannosti. Spotřebič pracuje se suchým horkem a s vlhkou párou. Je-li zapotřebí suché horko například pro přípravu mražených hranolek, lze přístroj využít jako horkovzdušnou pečicí troubu. Chytrý komfortní přístroj pomáhá začátečníkům přes zdánlivě nemožné překážky a zkušené dokáže ohromit téměř neuvěřitelnými výsledky pečení a vaření. Tlaková parní trouba slouží k ohřevu, rozmrazování, ale také zavařování a dezinfekci. Pořídíte ji za 79 990 tisíc korun.

Přístroj na gratinování

Dalším speciálním spotřebičem od Miele, který jsme kdysi neznali a nepoužívali, je přístroj salamandr, na jehož desce se opéká pokrm shora. Salamander CS 1421 S je mašinka na gratinování, zapékání a udržování teploty pokrmu. Salamandr bývá zapuštěn do pracovní desky. Po zapnutí se vysune ocelová deska s halogenovým topným tělesem, při němž se pokrm zapéká, gratinuje nebo udržuje hotové jídlo v teplém stavu. Varná plocha je určená ke gratinování, zapékání nebo zkaramelizování pod horním pečením. Výsuvná pracovní plocha po použití a vychladnutí zajede zpět do pracovní desky. Bezpečnost provozu hlídá blokovací funkce v rozpáleném stavu nebo při zjištění nějakého problému. Cena tohoto luxusního přístroje je 75 900 Kč.

-ar-

Foto: Miele

Náš tip

Riwall PRO RPMT 520 – strunovka, křovinořez, plotostřih i řetězová pila v jednom. Snadná přestavba bez nářadí.

Postel z masivního dubu JESSIE splní nejpřísnější nároky na retro design a moderní funkčnost ložnice.

Kvalitní sprchový kout 90 x 90 cm s pevnou hlubokou vaničkou. Nyní za skvělou cenu a se záruka 5 let!

Vyzkoušejte účinky vodíku. Domácí vodíková terapie ImunoH2 pro zdraví, regeneraci a vitální stáří.

Bezúdržbový plot z Traplastu - plotovky ve 4 barvách a 3 zakončeních hlavy. Vzorek zdarma.

Oblouková žaluzie řady Sinline® je jedinečný způsob zastínění atypických obloukových oken.

Ručně vyráběné šperky ze dřeva - každý kus je originál. Krása, která vás bude provázet každý den

Reklama

Kuchyně

Rekonstrukce panelákové kuchyně: Nápady, které šetří místo i peníze

Vybíráme z Kuchyně

Tip na dárek – dřevěné servírovací prkénko

Kuchyně podle feng-šuej

Jak vybrat materiál na kuchyňskou linku?

Bezdotykové dřezové baterie jsou úsporné a hygienické

Dřezová baterie musí ladit s dřezem a stylem celé kuchyně

Kuchyň v podkroví – nápady a inspirace na vybavení a uspořádání

Kuchyňský ostrůvek - další pracovní plocha, úložný prostor i jídelní stůl