Chia semínka – Šalvěj hispánská a její léčivá semena V současnosti existuje téměř 900 druhů šalvějí. Známá je především šalvěj divotvorná, jejíž pěstování bylo pro její psychotropní účinky u nás zakázáno, dále šalvěj lékařská, ale v posledních letech se do popředí zájmu dostává také šalvěj hispánská, neboli chia. Semínka jsou považována za „superpotravinu“, protože obsahují obrovské množství ceněných látek.
Máte rádi mírně alkoholické osvěžující nápoje? Ochutnejte cider Už jste ochutnali cider? Že ne? Tak pokud si občas rádi dáte do nosu, pak tento lahodný alkoholický nápoj rozhodně vyzkoušejte. Vyrábí se řízeným kvašením jablečného moštu, proto se mu často říká jablečné víno. V porovnání s vínem však cider není tak opojný. Je proto ideální pro zahnání žízně, osvěžení a je skvělým doplňkem téměř ke každému jídlu.
Kuřecí křidélka Buffalo wings - americká klasika Tak jako si Čech k pivu objedná utopence nebo nakládaný hermelín, jsou pro typického Američana oblíbenou pochoutkou pikantní kuřecí křidélka. Receptů je mnoho, ale originál je jen jeden – kuřecí křidélka Buffalo wings.
Účinné domácí recepty proti nachlazení V období chřipek a nachlazení je dobré mít po ruce nějaký ten lék, který nám pomůže zahnat nepříjemné projevy nemoci. Někdy stačí oprášit osvědčené recepty našich babiček, které měly lék na všechno.
Žaludová mouka – z válečné náhražky je dnes zdravá výživa V těžkých dobách, kdy nebyl dostatek jídla, si lidé museli hledat způsob, jak si i v takto tvrdých podmínkách udržet zdraví a sílu. Klasickou mouku proto začali nahrazovat žaludovou moukou, která má vysokou výživovou hodnotu a obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek. Dnes již díkybohu hlady netrpíme, ale žaludová mouka se do našich kuchyní vrací. Proč?
Vaříme z hlívy ústřičné - oblíbené recepty s elixírem mládí Ve východním léčitelství je hlíva ústřičná houbou známou již po staletí, ale u nás jsme její blahodárné účinky objevili teprve nedávno. Tato dřevokazná houba nejenže skvěle chutná, ale příznivě působí i na lidské zdraví. Má všestranné využití v kuchyni a často se s ní setkáme také v podobě doplňků stravy. Pojďte si na tomto “elixíru mládí” také pochutnat!
Servírovací mísy na ovoce i vánoční pamlsky Žádná rodinná oslava, párty ani romantický večer ve dvou se neobejde bez dobrého jídla a pití. Aby námi nabízené pochutiny vypadaly co nejlépe, je třeba je také umět naservírovat. K tomu nám slouží servírovací nádobí, které se dnes vyrábí i z opravdu netradičních materiálů, jako je třeba beton nebo filc.
Tradiční i netradiční recepty na bramborový salát Co by to bylo za vánoční hostinu bez bramborového salátu? Ten nesmí chybět na žádné štědrovečerní tabuli. Jeho příprava není složitá, ale žádný univerzální recept na bramborový salát neexistuje. Každý si jej dělá po svém a tak, jak mu nejvíce chutná. Někdo přidává vejce, jiný salám, někdo majonézu, další raději jogurt a tak dále. A jak jej děláte Vy?
Morphy Richards Intellichef – univerzální pomocník nahradí parní hrnec, gril i fritézu Zápasíte s prostorem na kuchyňské lince nebo i v jejich úložných prostorách? Máme pro vás produkt, který pomůže řešit nejen tyto problémy. Navíc vám přináší univerzálního pomocníka při všech možných kulinářských experimentech.
Konvice na čaj, které vás naučí milovat přípravu čaje Době, kdy jsme pili sáčkovaný čaj za pár korun značky některého z obchodních řetězců, již naštěstí odzvonilo. Více a více Čechů vyhledává kvalitu. Z pití čaje a kávy se pozvolna vytvořil každodenní rituál uvolňující tělo i mysl. Použití kvalitních surovin pro přípravu jde ruku v ruce s designovými konvicemi na čaj a pomůckami pro přípravu čaje lahodícími oku.
Nejčastější potravinové alergeny Podařilo se vám vypozorovat, že se u vás po požití určitého jídla objevuje na těle svědivá vyrážka, kýcháte, nebo otékáte? Pak s největší pravděpodobností patříte mezi potravinové alergiky. Přestože alergenem může být v podstatě kterákoliv potravina, je známo několik druhů potravin, které lidem způsobují alergické reakce nejčastěji. Které to jsou?
Vodní grily – zahradní grilování s vodní lázní Slyšeli jste někdy pojem vodní gril? Pokud patříte mezi milovníky grilování a chcete jíst navíc i zdravě, měli byste zpozornět. Vodní grily, nebo též grily s vodní lázní, jsou hitem v oblasti zahradního grilování. Pokrm je připravován ve směsi horkého vzduchu, dýmu a vodní páry. Kdo jednou zkusí maso z vodního grilu, už nebude chtít žádné jiné.
Multifunkční hrnec FLAVOUR SAVOUR od britského výrobce Morphy Richards Mne osobně i mé přátele minulý víkend tento produkt učaroval, kdy jsem ho na poslední chvíli vzal do auta na prodloužený víkend s přáteli. Ačkoli jsme se tam restauračně stravovali, tak nebylo nic příjemnějšího, než namísto vařiče a hrnce použít tento přístroj.
Elektrický gril využijete na terase i na zahradě Přestože nejste majitelem žádné velké zahrady, kde by se dala uspořádat pořádná grilovací párty, i tak si můžete dopřát jedinečnou chuť grilovaného masa, zeleniny a dalších pochoutek. Elektrické grily jsou totiž o poznání menší, než ty zahradní, nečoudí a nemusíte u nich hlídat zásobu paliva. Navíc grilovat v nich můžete kdekoliv a kdykoliv během roku – třeba i v zimě.
Jak správně grilovat na dřevěném uhlí? V kotlových grilech je možné docílit vždy skvělých výsledků a vytvořit tak báječné grilované pokrmy, kterými ohromíme nejednu návštěvu. Jídla připravovaná v kotlovém grilu na dřevěné uhlí mají svou nezaměnitelnou chuť a aroma. Víte ale, jak v nich správně grilovat, a jaké nabízejí další možnosti přípravy pokrmů?