Jak vybrat správnou sušičku potravin? Sušičky ovoce slouží ke snížení obsahu vody v surovinách. Jedná se o způsob dlouhodobé konzervace, při které přesně víte, co sušené plody obsahují. Sušení potravin je mnohem zdravější a zároveň bezpečnější způsob uchovávání potravin. Sušené ovoce, zelenina, bylinky, maso nebo houby, si uchovají svou přirozenou chuť, vůni i obsah vitamínů a zdravých látek mnohem déle.
Grilujte jako profesionálové: Okoukejte triky mistrů grilování! Grilovací sezóna je v plném proudu, a pokud jste ještě letos neuspořádali grilovací párty, je potřeba to napravit. Poradíme vám ty nejlepší triky, díky kterým se bude o vašem grilování mluvit ještě hodně dlouho. Tak jdeme na to!
3 tipy pro domácnost - Chytré doplňky do kuchyně Chcete žít zdravě? Dát svému tělu to, co potřebuje a přitom si čas, strávený v kuchyni užít? Pak je ta správná chvíle pro seznámení se s doplňky, které vám pomohou. Šetří čas i peněženku, umožní vám věnovat víc času sobě a zjednoduší běžné.
Naučte se grilovat jako profesionální kuchaři na kurzech grilování Kurzy vaření jsou v posledních letech mezi kuchařskými nadšenci velmi populární. Na jednodenních kurzech zaměřených na určitý okruh jídel se naučíte pod vedením profesionálů správnou technologii přípravy od výběru surovin až po servírování. A velmi oblíbené jsou také kurzy grilování, kde se pod vedením kuchařů naučíte používat moderní grily tak, aby byl výsledek co nejlepší.
Dámy, letos s Velikonocemi jednoduše vypečte! Velikonoční zvyky v podobě šlehání pomlázkou či barvení vajíček asi nezměníme, ale k jistým příjemným inovacím vám pomoci můžeme… S bolavými partiemi těla se správná hospodyňka tento den holt musí smířit, ovšem se spáleným mazancem, bezhlavým beránkem nebo nedokonalou velikonoční výzdobou rozhodně ne. Přesvědčíme vás, že je možné tento svátek jara zvládnout lépe než dřív!
Medovina patří mezi oblíbené zimní nápoje stejně jako punč a grog Mezi nápoje, které se zejména před Vánoci těší velké oblibě, patří teplá medovina, která nejenže má krásné aroma, ale také blahodárně působí na lidské zdraví. S tímto tradičním nápojem, jehož historie sahá daleko do minulosti, se nejčastěji setkáváme na takových akcích, jako jsou sváteční a historické trhy. Skleničku si však můžeme dát i doma.
Jak se peče v parní troubě – funkce a vaření v páře Elektrické spotřebiče jsou neodmyslitelnými pomocníky v našich domácnostech. A pokud nám pomáhají navíc k tomu, abychom žili zdravě, jsou pomocníky k nezaplacení. Parní trouby jsou právě takovými potřebnými pomocníky, kteří se stále častěji objevují v našich domácnostech. Mají několik funkcí, dá s v nich připravit několik druhů pokrmů zároveň a my můžeme čas jindy strávený vařením věnovat třeba dětem anebo čtení knih.
Zázvorový čaj zažene chřipku i další neduhy Čerstvý i sušený, nákladaný i kandovaný. Ve všech těchto podobách se v kuchyni uplatní zázvor. Jde však nejen o přísadu do pokrmů, ale zároveň i o přírodní lék, který zbaví tělo řady neduhů.
Uvažujete o koupi grilu? Poradíme, jak vybrat ten nejlepší gril Uvažujete o koupi zahradního grilu, nebo ten starý už dosluhuje? Nastává nejvyšší čas k nákupu nového. Výrobci neustále přicházejí s nejrůznějšími vylepšeními, jako je zóna s varnou deskou, prostorem na pizzu, vylepšenou regulací teploty nebo prostorem pro uzení. Grilovat samozřejmě můžete i na grilu za pár stovek, ty nejlepší gurmánské zážitky vás ale čekají u robustních grilů s uzavíratelným poklopem.
Co s úrodou cuket – recepty na cuketové dobroty Máte letos také nadúrodu cuket a už nevíte, co s nimi? Vyzkoušeli jste už všechny známé recepty a dochází vám nápady? Výhodou této zeleniny je, že ji můžeme připravit snad na všechny způsoby a recepty se tak dají obměňovat, jak je libo. Vybrali jsme pro vás pár klasických i nevšedních receptů a uvidíte, že se vám cuketa jen tak nepřejí.
Český porcelán je znovu IN! Jídlo a pití patří ke každodenním činnostem v našem životě. Ovšem na čem pokrmy servírujeme a do čeho naléváme nápoje je velmi individuální. Neřešíte to nebo si chcete stolování užít?
Sezóna třešní je tady a s ní i ty nejlepší recepty – omáčky, záviny i šejky Taky se nemůžete dočkat, až se začervenají třešňové stromy na vaší zahradě? Třešňová sezóna zanedlouho vypukne, a pokud vám úrodu nesezobou hladoví špačci, budete se moci těšit na chutné ovoce, ze kterého lze připravovat nejrůznější pečené dobroty, omáčky, zmrzliny i nápoje. Máme pro vás pár receptů, kterým neodoláte.
Tofu, sojový „sýr“ známý již 2000 let, snižuje riziko rakoviny prsu Možná jste také v prodejnách se zdravou výživou narazili na tofu - bílou kostku připomínající vzhledově balkánský sýr. I tofu je sýr, nevyrábí se však z mléka, ale ze sojových bobů. Tofu si oblíbili zejména vegetariáni, kteří jej pojídají jako náhražku masa, ale tento “sýr” obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, proto by jej do jídelníčku měl zařadit každý.
Černý bez – vyrobte si domácí bezový med, víno nebo sirup K nejdostupnějším a také nejoblíbenějším léčivým rostlinám u nás patří bez černý. Právě v těchto dnech je možné sbírat jeho voňavé květy, z nichž se dají připravovat čaje, sirupy, nejrůznější šťávy i med. Z bezových květů si však můžeme připravit i chutný dezert - oblíbená je například úprava smažením ve vinném těstíčku.
Kaki – sladká ovocná dobrota do salátů i do moučníků Možná jste v obchodě mezi ovocem také narazili na lesklý, sytě oranžový plod, který svým vzhledem připomíná křížence mezi rajčetem a paprikou. Jenomže jde o ovoce a navíc velmi chutné. Zatímco v Číně jej znají již více než 2 tisíce let, k nám se kaki dostalo poměrně nedávno a pomalu jej zařazujeme do našeho jídelníčku.