Začínáme s příkrmy Podle současných trendů a doporučení Světové zdravotnické organizace i Laktační ligy je ideální děti plně kojit do dovršení věku šesti měsíců. Hodnota a výživnost mateřského mléka pak vzhledem k váze a aktivitě dětí prudce klesá a samotné už nestačí, a tak je po půlroce žádoucí začít s příkrmy. U dětí na umělém mléce se začíná přikrmovat už po ukončení 4. měsíce věku. Jak na to?
Proč bychom měli vařit v kvalitním nádobí? Za poslední dva tři roky se stále větší počet zákazníků vrací ke kvalitním výrobkům vyrobeným v Evropě. To platí také u nádobí, na kterém si denně připravujeme jídlo a kde jde v prvé řadě o naše zdraví.
Elektrický nůž Však to znáte, takové to domácí pižlání tupým nožem. Ukrojit měkký chleba nebo naporcovat čerstvé maso se rázem stane zápasem kdo s koho. Většinou boj prohrajeme a při troše štěstí se nám podaří dokonce se ani nezranit. Jak to dělají profesionální kuchaři? Ti mají špičkové nože z kvalitní oceli. Nám ulehčí práci elektrický nůž, který si hravě poradí i s nejtvrdší potravinou.
Vybíráme kuchyňský nůž Kvalitní kuchyňský nůž je tím nejlepším společníkem každé dobré kuchařky. Vaření s ním je nejen radostí, ale práce jako by sama utíkala od ruky. Proto není divu, že se se svým pomocníkem jen těžko loučíme. Avšak správnou volbou a následnou péčí můžeme docílit toho, že nám vydrží co nejdéle.
Je libo šálek dobré překapávané kávy? Je tomu již přes patnáct let, co překapávače doslova zaplavily český trh. S postupem času sice vzrostla obliba kávovarů na espreso, přesto však není třeba na překapávač zcela zanevřít. I dnes se dá v kvalitním přístroji připravit vynikající káva, která je navíc mnohem zdravější, než stále hojně rozšířený klasický český „turek“.
Vaříme v tlakovém hrnci Máte-li rádi šťavnatý gulášek, křehkou zeleninu a pěkně doměkka a rychle uvařené luštěniny, pak se ve vaší domácnosti určitě najde nádobí, které letos slaví již třistadvacáté narozeniny - tlakový Papinův hrnec.
Je libo klobásky z domácí udírny? Máte rádi domácí klobásky? A co třeba uzený sýr? Že ano? Pak by možná nebylo od věci popřemýšlet nad domácí udírnou. Stačí k tomu poměrně nevelká zahrádka, nějaký ten materiál a trocha zručnosti.
Zavařovací hrnec Kdo má pocit, že je dávno pryč éra zavařování - od jahod až po zabijačku - šeredně se mýlí. Kdysi (ne)oblíbená činnost hospodyněk stále pokračuje, ale už ne v prádelním hrnci jak bylo donedávna zvykem, ale daleko modernějším způsobem.
Návrat Remosky do českých domácností Málokterý kuchyňský spotřebič přežil boom nejrůznějších designově vylepšených a digitalizovaných sporáků, pečících trub a elektrických pánví. Mezi hospodyňkami kdysi kolovaly recepty na úžasné pochoutky připravované v pečence, která byla předchůdkyní remosky, jak ji známe v současné podobě.
V Itálii vypukla produkce parmazánu Pokud často vaříte italská jídla, pak ve vaší lednici určitě nechybí velmi tvrdý drobivý sýr parmazán - ať už kus vcelku nebo ve strouhané podobě v sáčku či v krabičce s otvory.
Porcelánové nádobí – jak poznat kvalitu Porcelánové nádobí je charakteristické velkou šíří sortimentu. Nádobí se prodává buď v soupravách, nebo v jednotlivých kusech Porcelánové nádobí je maximálně hygienické, dobře omyvatelné a česká výroba je známá kvalitou výrobků. Záleží již jen na nás jakým druhem porcelánu si svoji domácnost vybavíme.
V čem vařit, když je nabídka tak široká...? Máte doma nádobí „co kus to originál“ a rozhodli jste se koupit nové? Myslíte si, že je jedno, jak vypadá a z čeho je vyrobeno? Omyl! Správnou volbou nádobí totiž ovlivníte spotřebu energie i své zdraví.
Velikonoční menu Po uplynulém postním týdnu, který začíná na Květnou neděli, je maso ve velikonočním jídelníčku již dovoleno. Tradiční úpravou kůzlečího nebo jehněčího se zabývat nebudeme, vždyť naše hospodyňky jsou vyhlášené kuchařky. Proto nabízíme méně známé úpravy masa a pár typicky velikonočních receptů pro mlsné jazýčky.
Co všechno umí dnešní mikrovlnné trouby Málokterou domácnost si dnes dokážeme představit bez mikrovlnné trouby. Používáme ji k ohřátí jídel i nápojů, ráno rychle ohřejeme čaj, za pár minut připravíme večeři a dokonalejší přístroje využíváme jako teplovzdušné trouby. Čím mikrovlnky konkurují jiným kuchyňským spotřebičům?
Vaříme v páře Také vás od vašeho úmyslu přejít na zdravou výživu pokaždé odradí složitost přípravy „zaručeně“ zdravých jídel a ani představa pohanky, tofu a dalších sójových náhražek vás nikterak neláká? Zkuste to jinak. Jezte to, co jste byli zvyklí doposud, jen si jídlo namísto v oleji připravte v páře. Uvidíte, že nic neztratí ze své chuti a vy se přitom neprohřešíte proti zásadám zdravého stravování.