Jehněčí pikantní plněná prsa
      27.10.2005
      / Jindřiška    
    
  Suroviny
          25g strouhanky, 8 lžic smetany do kávy, cibule, 150g čerstvých žampionů, 400g jehněčího mletého, sůl, čerstvě namletý, černý a bílý pepř, sušený česnek, tymián, bobkový list, vejce, 2 lžíce nasekané petržele, 1kg jehněčích prsíček bez kostí, 3 lžíce oleje
        
      Postup
          Strouhanku namočíme ve smetaně. Oloupanou cibuli a žampiony nasekáme. Mleté maso silně okořeníme. Přidáme rozdrcený bobkový list, vejce, cibuli, žampiony, petržel, strouhanku a smícháme. Mleté maso rozdělíme na prsa 
a zarolujeme. Převážeme nití. Osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm lehce opečeme. Pánev dáme do předehřáté trouby. Pečeme 90 minut. Občas poléváme vypečenou šťávou. Elektrická trouba: 200°C, plynová: stupeň 3.
        
       
        













