Zapékané jehněčí medailonky
      25.5.2005
      / Jindřiška    
    
  Suroviny
          4 plátky z jehněčí kýty - každý po 125g, 1 cibule, 1 mrkev,1 brambor, 1 lžička olivového oleje, 1 lžička sušeného rozmarýnu, sůl, pepř, snítky čerstvého rozmarýnu na ozdobení
 
        
      Postup
          Předehřejeme troubu na 180°C. Obě strany medajlónků osolíme a omepříme, rozložíme je na pekáč. Na každý dáme postupně vrstvu cibule, mrkve a brambor (vše najemno nakrájené). Brambory navrchu lehce potřeme olejem, osolíme a opepříme podle chuti a nakonec posypeme špetkou sušeného rozmarýnu. Zapékéme v troubě 25-30 minut. Hotové položíme na sací papír nebo papírové ubrousky, aby z nich okapal olej. Zdobíme snítky rozmarýnu a podáváme.
        
       
        













