Virální recept na kebab zaplavil český internet. Už jste ho také zkusili?

26.11.2025 / Václav Macák

Kebab z trouby se stal hitem českého internetu. Rychlá příprava, dostupné suroviny a chuť jako z bistra přinesly receptu obrovskou popularitu. Podívali jsme se, proč je tento recept tak oblíbený.

Domácí kebab v troubě patří v posledních dnech k největším kulinárním trendům na českých sociálních sítích. Krátká videa s přípravou mletého masa, které se stočí do pečícího papíru, upeče a během chvíle promění v šťavnatý kebab připomínající ten z oblíbeného bistra, mají statisíce zhlédnutí. A není divu – recept je jednoduchý, rychlý, levný a chuťově překvapivě dobrý.

Základem úspěchu je kombinace dostupných surovin a moderního „hacku“, který umožní připravit kebab bez grilu. Stačí jen kvalitní mleté maso, směs koření inspirovaná tureckou kuchyní a klasická domácí trouba. Právě nenáročnost a vizuálně atraktivní výsledek ze skromného základu udělaly z tohoto receptu virální fenomén.

Virální kebab - recept, který zaplavil český internet
Virální domácí kebab s čertvou zeleninou zapečený v tortile

Recept na virální kebab z trouby

Suroviny

  • mleté maso (cca 1 kg nebo dle potřeby)
  • směs koření Kebab
  • 3 lžíce bílého jogurtu

Postup

1. V míse smícháme mleté maso, koření Kebab a bílý jogurt. Důkladně propracujeme rukama, aby vznikla kompaktní, soudržná hmota.

2. Na pracovní plochu položíme jeden arch pečicího papíru. Masovou směs rovnoměrně rozmačkáme a rozetřeme do velké tenké placky. Pokud chceme povrch uhladit, můžeme přes maso položit druhý papír a s jeho pomocí vyválet opravdu tenkou placku.

3. Smotání do rolky. Začneme na jedné straně a společně se spodním pečicím papírem stočíme maso do pevné ruličky.

Virální kebab - recept, který zaplavil český internet
Rozválený plát masa srolujeme

4. Rolky přeneseme na plech a pečeme zhruba 20 minut na 200 °C.

5. Po upečení necháme maso pár minut odpočinout. Pak rolku rozmotáme – vznikne tenký, rovnoměrně opečený plát masa.

6. Ten pak jednoduše nakrájíme na nudličky, aby vznikla typická „kebab“ struktura..

7. Maso je skvělé do tortilly, do pita chleba, S hranolky i do misky se zeleninou a česnekovým jogurtem nebo jinou oblíbenou omáčkou.

Virální kebab - recept, který zaplavil český internet
Kebab je výtečný také v pita chlebu