Virální recept na kebab zaplavil český internet. Už jste ho také zkusili?
Kebab z trouby se stal hitem českého internetu. Rychlá příprava, dostupné suroviny a chuť jako z bistra přinesly receptu obrovskou popularitu. Podívali jsme se, proč je tento recept tak oblíbený.
Domácí kebab v troubě patří v posledních dnech k největším kulinárním trendům na českých sociálních sítích. Krátká videa s přípravou mletého masa, které se stočí do pečícího papíru, upeče a během chvíle promění v šťavnatý kebab připomínající ten z oblíbeného bistra, mají statisíce zhlédnutí. A není divu – recept je jednoduchý, rychlý, levný a chuťově překvapivě dobrý.
Základem úspěchu je kombinace dostupných surovin a moderního „hacku“, který umožní připravit kebab bez grilu. Stačí jen kvalitní mleté maso, směs koření inspirovaná tureckou kuchyní a klasická domácí trouba. Právě nenáročnost a vizuálně atraktivní výsledek ze skromného základu udělaly z tohoto receptu virální fenomén.
Recept na virální kebab z trouby
Suroviny
- mleté maso (cca 1 kg nebo dle potřeby)
- směs koření Kebab
- 3 lžíce bílého jogurtu
Postup
1. V míse smícháme mleté maso, koření Kebab a bílý jogurt. Důkladně propracujeme rukama, aby vznikla kompaktní, soudržná hmota.
2. Na pracovní plochu položíme jeden arch pečicího papíru. Masovou směs rovnoměrně rozmačkáme a rozetřeme do velké tenké placky. Pokud chceme povrch uhladit, můžeme přes maso položit druhý papír a s jeho pomocí vyválet opravdu tenkou placku.
3. Smotání do rolky. Začneme na jedné straně a společně se spodním pečicím papírem stočíme maso do pevné ruličky.
4. Rolky přeneseme na plech a pečeme zhruba 20 minut na 200 °C.
5. Po upečení necháme maso pár minut odpočinout. Pak rolku rozmotáme – vznikne tenký, rovnoměrně opečený plát masa.
6. Ten pak jednoduše nakrájíme na nudličky, aby vznikla typická „kebab“ struktura..
7. Maso je skvělé do tortilly, do pita chleba, S hranolky i do misky se zeleninou a česnekovým jogurtem nebo jinou oblíbenou omáčkou.



















