Janovské špagety
      2.6.2005
      / Jindřiška    
    
  Suroviny
          55g čerstvě nastrouhaného parmazánu, 70g rozdrobeného sýra Pecorino, 5 stroužků prolisovaného česneku, 4 lžíce najemno nasekané petrželky, 2 lžíce najemno nasekané čerstvé bazalky, 1 lžička soli, 150 ml olivového oleje, 600 g špaget, snítky čerstvých bylinek na ozdobu, 
        
      Postup
          Parmazán, sýr Pecorino, česnek, petrželku, bazalku a sůl smícháme v misce. Postupně k této směsi vmícháme olej. Mezitím uvaříme špagety "al dente". Po jejich uvaření je slijeme, necháme okapat a nasypeme je do předehřáté mísy. Poté špagety zalijeme směsí s olejem, zlehka promísíme. Posypeme parmazánem a ozdobíme snítkami čerstvých bylinek.
        
       
        





















