Jehněčí guláš s červenými fazolemi a zeleninou
      22.5.2005
      / Jindřiška    
    
  Suroviny
          60dkg jehněčí kýty, 10dkg červených fazolí, 15dkg zelených paprik, 1 lžíce hladké mouky, 1 cibule, 5dkg fazolových lusků, 2 lžíce oleje, 1 lžíce protlaku, sůl, pepř, drcený kmín
        
      Postup
          Jehněčí kýtu nakrájíme na menší kostky. Fazole uvaříme zvlášt. Oloupanou cibuli nakrájíme a necháme na oleji zhnědnout. Přidáme maso, sůl, pepř a kmín, rajský protlak a vše orestujeme. Přilijeme trochu vody a dusíme až je maso měkké. Nakonec vložíme nakrájenou zelenou papriku, uvařené fazole a lusky , zahustíme moukou, provaříme a dochutíme. Výborná příloha jsou bramboráčky.
        
       
        













