Květák s černými olivami
      23.11.2005
      / Jindřiška    
    
  Suroviny
          květák, olivový olej, černé olivy, rajčatový protlak, cibule, citrón, zelená petrželka, čerstvé bylinky, pepř, sůl
        
      Postup
          Květák rozdělíme na růžičky, spaříme vařící vodou a prudce opečeme v pánvi na olivovém oleji. Vyjmeme ho a na oleji opečeme cibuli nakrájenou na kolečka. Pak ji zalijeme troškou vody, přidáme rajský protlak a krátce na mírném ohni povaříme. Těsně před koncem vaření přidáme nasekané černé olivy, sekanou petrželku a ještě zvolna dovaříme. Nakonec do směsi přidáme květák, dochutíme citrónovou šťávou, pepřem a solí. Necháme ještě chvíli prohřát. Podáváme s opečenou bílou bagetou a zdobíme lístky čerstvých bylinek.
        
      
        
























