Meruňkové knedlíky s krémem
      23.11.2005
      / Jindřiška    
    
  Suroviny
          zralé meruňky, netučný tvaroh, vejce, med, pomerančová kůra, dětská krupička, mléko, vanilkový lusk, cukr, mouka, mletá skořice, sůl
        
      Postup
          Meruňky omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Tvaroh smícháme s vejci a solí, přidáme med a nastrouhanou pomerančovou kůru. Postupně přidáváme dětskou krupičku, až vznikne hladké a vláčné těsto. To rozdělíme na dílky a do každého vtiskneme jednu meruňku a vytvoříme knedlík. Opatrně knedlíky vkládáme do vařící, mírně osolené vody a vaříme asi deset minut. Mezitím svaříme mléko se dření z vanilkového lusku. Vaječné žloutky ušleháme do pěny a přidáme mouku. Do žloutkového krému vmícháme horké vanilkové mléko, cukr a v hrnci za stálého míchání necháme vzkypět. Hotový krém propasírujeme přes jemné síto. Knedlíky rozdělíme na talíře, polijeme krémem a posypeme skořicí.
        
      
        
























