Přiopilá rajčata
      23.11.2005
      / Jindřiška    
    
  Suroviny
          rajská jablíčka, máslo, tvrdý sýr, světlé pivo, mletá pálivá paprika, pikantní hořčice, vejce, kadeřavá petrželka
        
      Postup
          Z rajských jablíček seřízneme vršky, vydlabeme malou lžičkou dužinu a necháme obrácené odkapat. Mezitím si připravíme náplň. V kastrolku si rozehřejeme máslo, přidáme strouhaný tvrdý sýr, pomalu zahříváme a za stálého míchání přiléváme světlé pivo. Mícháme, až je nádivka hladká, přikořeníme ji mletou pálivou paprikou, hořčicí a doplníme vaječným žloutkem rozkvedlaným ve lžíci piva. Jakmile náplň zchladne, plníme vydlabaná rajská jablíčka. Zdobíme kadeřavou petrželkou a podáváme s chlebem.
        
      
        
























