Španělská omeleta

23.11.2005 / Jindřiška

Suroviny

brambory, vejce, cibule, olivový olej, máslo, pepř, sůl

Postup

Brambory oškrábeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Cibuli rozkrojíme napůl, nakrájíme na tenké plátky a rozebereme na půlměsíčky. Do pánve dáme trochu olivového oleje a hrudku másla. Rozpálíme a přidáme brambory s cibulí. Osolíme, opepříme a přikryjeme pokličkou. Ztlumíme plamen a dusíme asi 25 minut doměkka. V misce rozmícháme vejce a přidáme dušené brambory s cibulí. Vše důkladně promícháme a přelijeme zpět na pánev. Velmi pomalu vysmažujeme dalších dvacet minut. Potom omeletu otočíme, aby se dopekla i z druhé strany.

Jídla z brambor - další recepty