Brambory Boulangéres
      23.11.2005
      / Jindřiška    
    
  Suroviny
          brambory, čerstvý rozmarýn, cibule, zeleninový vývar, mléko, máslo, pepř, sůl
        
      Postup
          Nejdříve si připravíme rozmarýn. Několik lístků necháme celých a zbytek roztlučeme v hmoždíři. Cibuli překrojíme napůl a nakrájíme na tenké plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Do máslem vymazané zapékací misky naklademe vrstvu nakrájených brambor, na ně vrstvu cibule, posypeme rozmarýnem, osolíme a opepříme. Takto pokračujeme až do zaplnění zapékací misky a ukončíme vrstvou brambor. Smícháme zeleninový bujón s mlékem a brambory jím přelijeme. Horní vrstvu důkladně potřeme máslem a ozdobíme lístky rozmarýnu. Necháme zapékat v troubě asi 50 minut pří teplotě 180°C.
        
       
        














