Vídeňské švestkové knedlíky
      22.11.2005
      / Jindřiška    
    
  Suroviny
          čerstvé švestky, hladká mouka, mléko, olej, práškový cukr, mletý mák, máslo, sůl
        
      Postup
          Švestky omyjeme a dobře osušíme. Mléko zahřejeme a přidáme do něj olej a trochu cukru. Hladkou mouku vysypeme na vál a zalijeme horkým mlékem. Vypracujeme spíše tužší hladké těsto. Švestky potahujeme slabou vrstvou vzniklého těsta. Musíme pracovat rychle, protože jenom teplé těsto se dá dobře tvarovat. Knedlíky vhodíme do vroucí slané vody. Opatrně promícháváme, aby se nám nepřichytily ke dnu. Jakmile knedlíky vyplavou na hladinu, tak je podáváme. Na talíři je posypeme práškovým cukrem, mletým makem a přelijeme rozehřátým máslem.
        
      
        
























