Foucmouk
      23.11.2005
      / Jindřiška    
    
  Suroviny
          brambory, vejce, hrubá mouka, máslo, strouhanka, česnek, sýr Niva, čerstvá pažitka, kyška, pepř, sůl
        
      Postup
          Brambory uvaříme ve slupce, pak je oloupeme a nadrobno nastrouháme. Přidáme změklé máslo, vaječné žloutky a hrubou mouku. Osolíme, opepříme a vypracujeme těsto. Z takto připraveného těsta vytvoříme placičky, které obalíme ve strouhance. Na rozpáleném oleji je vysmažujeme po obou stranách dozlatova. Z kyšky, prolisovaného česneku a nastrouhané Nivy připravíme omáčku, kterou dochutíme pepřem a solí. Na talíř nalijeme pikantní omáčku a do ní natrháme bramborové placičky. Ozdobíme drobně posekanou pažitkou.
        
      
        
























