Brokolicová pánev s mrkví
      22.11.2005
      / Jindřiška    
    
  Suroviny
          brokolice, mrkev, mandlové lupínky, sýr Niva, mléko, muškátový oříšek, zakysaná smetana, strouhanka, pepř, sůl
        
      Postup
          Brokolici rozdělíme na jednotlivé růžičky a očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka. Mandlové lupínky nasucho opražíme na pánvi dozlatova. Brokolici s mrkví osmahneme na pánvi bez tuku. Přidáme pět lžic vody a přikryté dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Poté zeleninu vyjmeme naběračkou z pánve. Nivu nadrobno pokrájíme a necháme rozpustit v zeleninové šťávě, která nám vznikla po dušení. Vmícháme mléko, osolíme, opepříme a ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem. Můžeme podle potřeby zahustit opraženou strouhankou. Do omáčky vmícháme zakysanou smetanu. Do hotové omáčky znovu vložíme dušenou zeleninu a dobře prohřejeme. Podáváme sypané praženými mandlovými lupínky.
        
      
        
























