Kapří guláš se zeleninou
Kapr nepatří jen na vánoční stůl. Zkuste ho tentokrát v podobě voňavého guláše se zeleninou, který překvapí jemností i plnou chutí. Kombinace sladké papriky, rajčat a zakysané smetany vytváří krémový základ, do kterého se skvěle hodí šťavnaté kostky kapřího masa.
Suroviny
- 200 g cibule
- 750 g kapřích filetů
- 300 g červených paprik
- 100 g celeru
- 300 g rajčat
- 30 g másla
- 250 ml vývaru
- 125 g zakysané smetany
- 2 lžíce mleté papriky
- sůl, pepř, kayenský pepř podle chut
Postup
1. Cibuli nakrájíme na kostičky. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.
2. Celer nakrájíme na kostičky a rajčata na osminky.
3. Veškerou zeleninu opékáme asi 5 minut na másle, poté přilijeme vývar, zakysanou smetanu a mletou papriku. Osolíme a přiklopíme.
4. Zeleninu necháme dusit asi 20 minut.
5. Kapra osolíme, opepříme, nakrájíme na kostky a přidáme k zelenině. Dusíme dalších 10 minut.
6. Podle chuti dosolíme a dochutíme kayenským pepřem.
Kapří guláš chutná skvěle s čerstvým pečivem nebo rýží. Pokud máte rádi výraznější chuť, přidejte na začátku dušení trochu uzené papriky nebo česneku – dodají pokrmu hloubku a lehce maďarský tón.

























