Květák pod čepicí
      23.11.2005
      / Jindřiška    
    
  Suroviny
          květák, olivový olej, mléko, kapary, francouzská pikantní hořčice, citrón, strouhanka, parmazán, sůl
        
      Postup
          Květák očistíme, rozebereme na růžičky, zalijeme ho vodou a mlékem, osolíme a vše přivedeme do varu. Vaříme dokud není květák měkký. Poté ho scedíme a prudce zchladíme studenou vodou. V mixéru dohladka rozmixujeme olivový olej, citrónovou šťávu, scezené kapary a pikantní hořčici. Květák touto směsí stejnoměrně pokapeme, posypeme strouhankou a strouhaným parmazánem. Dáme ho do vymaštěné formy a zapékáme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Podáváme s bramborovou kaší a zdobené posekanými čerstvými bylinkami.
        
      
        
























