Mrkev plněná špenátem
      22.11.2005
      / Jindřiška    
    
  Suroviny
          velké mrkve, mražený listový špenát, šunka, máslo, tvrdý sýr, strouhanka, sůl
        
      Postup
          Očištěnou mrkev rozdělíme na části a vhodným malým nožíkem vykrojíme střed tak, aby nám vznikly mrkvové trubičky. Takto připravené mrkve vaříme ve slané vodě 6-8 minut. Špenát rozmrazíme, osolíme a asi pět minut zlehka dusíme na másle. Přidáme strouhaný sýr a nadrobno nakrájenou šunku a vše dobře promícháme. Vzniklou směsí naplníme povařené a osušené mrkvové trubičky. Naplněné mrkve dáme do dobře máslem vymazané misky. Na každou dáme trošku másla a špetku strouhanky. Zapékáme 5-6 minut v troubě při teplotě 180°C. Podáváme teplé.
        
      
        
























