Tofu se zeleninou
      20.7.2005
      / Jindřiška    
    
  Suroviny
          1/2 hrnku oleje, lžíce sójové omáčky, lžíce ústřicové omáčky, 1/2 hrnku zeleninového vývaru, 2 lžičky solamylu, 2 utřené stroužky česneku, lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru, 200g tofu nakrájeného na kostičky, 2 mrkve nakrájené na tenké nudličky, pórek, 150g mražených fazolek, 200g žampionů 
        
      Postup
          Sójovou a ústřicovou omáčku smícháme se zeleninovým vývarem. Solamyl rozmícháme v troše vody. Do rozehřáté pánve nalijeme olej, přídáme kostičky tofu a asi 3 minuty opékáme. Poté tofu vyjmeme a do oleje přidáme česnek se zázvorem, minutu osmahneme a přidáme mrkev, fazolky, žampiony a pórek. Vše orestujeme a přidáme omáčky s vývarem. Zakryjeme vývarem a dusíme asi 3 minuty, až je zelenina měkká. Tofu vrátíme do pánve, přidáme solamyl s vodou a za neustálého míchání necháme zhoustnout. Podáváme s rýží.
        
      
        
























