Raffaello kokosové kuličky snadný recept z kokosu a kondenzovaného mléka

25.11.2025 / Václav Macák

Domácí Raffaello kokosové kuličky patří k nejoblíbenějším nepečeným dezertům, které zvládneme připravit během pár minut. Stačí jen kokos, slazené kondenzované mléko a několik mandlí, které ukryjeme dovnitř každé kuličky. Díky této jednoduché kombinaci vznikne jemná kokosová směs, která má příjemně vláčnou konzistenci a po vychlazení krásně drží tvar.

Tento rychlý recept je ideální, když potřebujeme sladkost ke kávě, drobný dezert pro návštěvu nebo jednoduché cukroví, které nevyžaduje pečení ani složitou přípravu. Kokos se po odležení propojí s mléčnou sladkostí a chuť se ještě více zjemní, takže kuličky chutnají nejlépe několik hodin po vychlazení.

Raffaello kokosové kuličky snadný recept z kokosu a kondenzovaného mléka
Raffaello kokosové kuličky

Raffaello kuličky se dobře skladují, snadno se přenášejí a díky své lehké kokosové chuti patří k dezertům, po kterých sáhne každý. Jsou nenáročné na suroviny i čas, ale přesto působí jako luxusní domácí varianta oblíbené kokosové dobroty.

Suroviny

  • 135 g jemně strouhaného kokosu
  • 160 ml slazeného kondenzovaného mléka
  • 15 celých mandlí (případně lískové oříšky, podle chuti)

Postup

Základní směs

V míse smícháme strouhaný kokos a slazené kondenzované mléko. Vznikne hustá, tvárná směs, která se nelepí, ale drží pohromadě. Pokud by byla příliš řídká, přidáme lžíci kokosu navíc.

Tvarování kuliček 

Z kokosové směsi odebíráme menší porce. Do každé z nich vložíme mandli (nebo jiný oříšek) a vytvarujeme pevnou kuličku.

Obalení kuliček v kokosu

Hotové kuličky obalíme v jemném strouhaném kokosu. Tím získají typický „sněhový“ vzhled.

Odležení a skladování

Kuličky dáme alespoň na 1 hodinu do lednice. Nejlepší jsou po několika hodinách, kdy kokos nasaje sladkost a chuť se krásně propojí. Kuličky skladujeme ve vzduchotěsné dóze v chladu – vydrží 5–7 dní.

Vánoční cukroví - další recepty