Tatarák z hub
Tatarák patří mezi nejoblíbenější české předkrmy, ale nemusí být vždy jen z hovězího masa. Pokud máte rádi houby, vyzkoušejte tuto odlehčenou a přitom výrazně kořeněnou variantu. Houbový tatarák je ideální na večerní posezení s přáteli – podává se na topinkách potřených česnekem a voní tak, že neodolají ani zarytí masožravci.
Suroviny
- 400 g čerstvých hub (nejlépe žampiony, ryzce nebo směs lesních hub)
- 30 g másla
- 100 g cibule
- 1 žloutek
- 3–4 stroužky česneku
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžička sójové omáčky
- mletý pepř, paprika, špetka kmínu, sůl podle chuti
- chléb na topinky (nebo toustový chleba)
Postup
Houby nakrájíme na větší kousky a podusíme na másle do změknutí. Necháme vychladnout a poté je společně s cibulí umeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme najemno. Přidáme žloutek, hořčici, kečup, sójovou omáčku, prolisovaný česnek a koření. Směs dochutíme solí a krátce ji prohřejeme.
Podáváme na horkých topinkách nebo opečeném toustovém chlebu potřeném česnekem. Houbový tatarák je nejlepší servírovat ihned, dokud je ještě teplý a voňavý.



























