Recepty - Houby

Houbaření má v Čechách i na Moravě dlouhou tradici. Konec léta a podzim patří k obdobím, kdy se velká část lidí vydává do lesa na sběr hub. Čerstvé houby pak nacházejí široké využití v kuchyni – připravujeme z nich smaženici, polévky, omáčky, guláše i moderní vegetariánská jídla.

Naše recepty z hub ukazují, jak tuto surovinu využít naplno. Najdeme zde klasické houbové recepty i lehčí varianty, jako jsou saláty, pomazánky nebo houbové rizoto. Nechybí ani praktické návody, jak houby zpracovat a uchovat na zimu – sušením, mražením nebo nakládáním.

Houbové ruské kapsy

Houbové ruské kapsy

Houby

Nadívané hřiby

Nadívané hřiby

Houby

Houbový guláš s hovězím a vepřovým masem

Houbový guláš s hovězím a vepřovým masem

Houby

Žampióny plněné sýrem

Žampióny plněné sýrem

Houby

Hubovec

Hubovec

Houby

Brynzové žampiony

Brynzové žampiony

Houby

Houbové lečo

Houbové lečo

Houby

Zlaté koule

Zlaté koule

Houby

Žampiony po Lyonsku

Žampiony po Lyonsku

Houby

Žampiony zapečené s brambory

Žampiony zapečené s brambory

Houby

Staročeské šišky

Staročeské šišky

Houby

Žampiony jako pařížský řízek

Žampiony jako pařížský řízek

Houby

Žampionové flíčky

Žampionové flíčky

Houby

Žampionový guláš

Žampionový guláš

Houby

Plněné žampiony

Plněné žampiony

Houby

Žampiónové rizoto

Žampiónové rizoto

Houby

Žampióny se šunkou a makaróny

Žampióny se šunkou a makaróny

Houby

Žampióny na řecký způsob

Žampióny na řecký způsob

Houby

Byninský žampiónový salát

Byninský žampiónový salát

Houby

Guláš z holubinek

Guláš z holubinek

Houby

Holubinky na česneku

Holubinky na česneku

Houby

Houbové škvarky

Houbové škvarky

Houby

Křemenáče s rýží

Křemenáče s rýží

Houby

Kozáky na bylinkách

Kozáky na bylinkách

Houby

Neapolské hříbky

Neapolské hříbky

Houby

Houbové bramboráky

Houbové bramboráky

Houby

Jidášovo ucho na smetaně

Jidášovo ucho na smetaně

Houby